La începutul anului 2014, Ambasada Britanică la Chișinău a contractat Fabrica de imagine pentru elaborarea unei cercetări analitice despre imaginea Uniunii Europene în Moldova. Cercetarea a scos în evidenţă particularităţile de percepţie a Uniunii Europene în Moldova şi factorii care o influenţează.

Studiul a stat la baza elaborării strategiei de comunicare, scopul căreia a fost să contribuie la creşterea gradului de informare a populaţiei despre UE, despre proiectele pe care le implementează în Moldova şi suportul pe care îl acordă. Conform strategiei, a fost elaborată şi desfăşurată campania de comunicare „Vezi cu ochii tăi susţinerea Uniunii Europene în Moldova”.

Fabrica de imagine a realizat o campanie cu bannere outdoor, care ilustrau lucrurile concrete realizate din bani europeni, drumuri reparate sau construite, sisteme de alimentare cu apă, sisteme de încălzire în şcoli şi grădiniţe, spitale reparate şi dotate etc. Campania a vizat şi publicul posturilor TV, prin realizarea unei serii de spoturi video.

Pentru fiecare spot a fost elaborat conceptul şi scenariul. De asemenea, am făcut producerea şi plasarea la posturile de televiziune în conformitate cu planul media, elaborat în baza strategiei de comunicare.

 

Spoturi video realizate în cadrul campaniei „Vezi cu ochii tăi susţinerea Uniunii Europene”