În cadrul colaborării cu FISM, compania de comunicare Fabrica de imagine contribuie la sporirea vizibilității programului „Infrastructură socială şi eficienţă energetică” susţinut financiar și tehnic de către Guvernul Germaniei, prin intermediul Băncii pentru dezvoltare KfW.

Un proiect important și unic pentru Republica Moldova implementat în cadrul acestui program este proiectarea și construcția celei mai energo-eficiente instituții publice din țara noastră – grădinița „DoReMicii” din orașul Călărași.

Inaugurarea grădiniței de tip casă pasivă a avut loc pe 16 iunie 2017, iar pentru ca acest eveniment să fie memorabil și să aibă o mai mare vizibilitate în mass-media, Fabrica de imagine a realizat o serie de activități de comunicare.

1

Întrucât este prima clădire publică de acest tip în Moldova, scopul comunicării despre proiect a urmărit informarea autorităților și publicului despre beneficiile construcției unei case pasive, despre importanța eficienței energetice și despre experiența Fondului de Investiții Sociale din Moldova în implementarea unor astfel de proiecte. Urmărind această experiență, FISM și-a exprimat dorința de a multiplica proiectul de construcție al clădirilor energo-eficiente pe întreg teritoriul Moldova.

Deoarece era vorba despre un proiect unic, realizat în premieră în Moldova, echipa de comunicare a propus ca atât la etapa de inaugurare a șantierului de construcție, cât și la etapa de dare în exploatare a grădiniței, să participe primele persoane în stat. Astfel, au fost invitați premierul RM, Pavel Filip și Ambasadoarea Germaniei, Ulrike Knotz.

Inaugurarea șantierului de la Călărași

2

3

4 (1)

Grădinița în ziua inaugurării oficiale

5

Pentru festivitatea de inaugurare a grădiniței, Fabrica de imagine a elaborat conceptul şi scenariul evenimentului, a asigurat coordonarea cu reprezentanții Guvernului, cu Ambasada Republicii Federale Germania în Moldova și cu autoritățile locale din orașul Călărași.

În timpul evenimentului, echipa Fabricii de imagine a oferit suport informațional jurnaliștilor. Fotograful nostru a surprins cele mai frumoase momente ale părții oficiale, dar și cum arată prima și cea mai eficientă din punct de vedere energetic instituție publică din Moldova.

În consecinţă, evenimentul a fost reflectat în mai multe surse de media din Moldova. În total inaugurarea primei clădiri publice de tip casă pasivă din Moldova a fost menţionată în 58 surse media cu acoperire națională.

Reflectarea evenimentului de inaugurare a primei clădiri publice de tip casă pasivă în mass-media:

Reportaj realizat de echipa Prime TV

6

Reportaj realizat de echipa ProTV

7

Reportaj realizat de echipa TVR Moldova

8

Reportaj realizat de echipa Publika TV

9

Articol Unimedia.info

10 

Articol elaborat de echipa Agora.md

11

Fotografii de la eveniment:

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21