Evenimentele organizate sunt unele din cele mai eficiente instrumentele de comunicare. Unul din evenimentele recente pentru care Fabrica de imagine a asigurat componenta de comunicare şi branding este Conferinţa Internaţională SHIFT 2016, organizată de către Piligrim-Demo, una din cele mai active organizaţii non-guvernamentale din Găgăuzia.

SHIFT este prima conferinţă internaţională dedicată autonomiei găgăuze şi perspectivelor de dezvoltare ale UTA Găgăuzia în cadrul statului unitar Republica Moldova, organizată de către o organizaţie non-guvernamentală. Evenimentul a avut loc pe 16 februarie 2016 în satul Avdarma, Găgăuzia.

La eveniment au participat Irina Vlah, Başcanul Găgăuziei, Phil Batson, Ambasadorul Britanic la Chișinău, reprezentanţi ai Ambasadelor Suediei, Turciei, SUA, României, Germaniei, Delegaţia Uniunii Europene în Moldova, deputaţi în Parlamentul RM, reprezentanţi ai Adunării Populare a Găgăuziei, experţi de la PNUD Moldova, GIZ, Misiunea OSCE, Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, dar şi experţi internaţionali în domeniul regionalismului şi autonomismului.

Fabrica de imagine s-a implicat în organizarea evenimentului încă de la început. Am realizat un plan de promovare şi comunicare, care a inclus activităţi pre-event, în timpul evenimentului şi activităţi de comunicare post-event.

Am creat denumirea evenimentului care, prin semnificaţia sa, exprimă esenţa şi scopul conferinţei – de a contribui la schimbarea accentelor în discuţiile despre autonomia Găgăuză.

all-01

Echipa de designeri a Fabricii de imagine a creat toate elementele de branding ale Conferinţei SHIFT. Este vorba despre designul badge-urilor pentru speakeri, organizatori, participanţi şi media; designul mapelor şi al pixurilor; designul agendei evenimentului, designul a două tipuri de bannere plasate în sală; macheta cercetării elaborată de Piligrim-Demo şi distribuită la conferinţă.

img03139

În rezultatul activităţilor de comunicare, în mass-media naţională şi locală au apărut 89 de materiale, printre care ştiri, articole, reportaje, emisiuni TV, transmisiuni video live şi live text despre Conferinţa internaţională SHIFT 2016.

Lista celor mai relevante apariţii media despre eveniment:

Sursa Link
Privesc.eu (Live SHIFT 2016) Conferința internațională SHIFT: challenging solutions for Gagauz Yeri territorial autonomy
Gagauzinfo.md Прямая текстовая и видео трансляция международной конференции в Авдарме
TV7 16.02.2016 POLITICA – Problemele autonomiei
Realitatea TV Честно говоря «Автономия хочет большего»  – Михаил Сиркели/Корнелий Чуря
Gagauzmedia.md Freedom LIVE. SHIFT: В поисках решений для территориальной автономии Гагаузии
Newsmaker.md Статусный союзник: Комрат получил поддержку ЕС в диалоге с Кишиневом
Agora.md La Avdarma a avut loc prima conferinţă internaţională dedicată autonomiei Găgăuze – SHIFT 2016

În contextul comunicării despre eveniment am asigurat documentarea foto şi video a acestuia.


1

2

img03165

img03167

img03212

img03185