Compania juridică și de consulting „Brodsky Uskov Looper Reed & Partners” s-a adresat la  compania de PR și comunicare „Fabrica de imagine” pentru elaborarea și implementarea unui plan de acțiuni pentru promovarea celei de-a doua ediții a Concursului Național al Tinerilor Juriști.

Concursul Național al Tinerilor Juriști a avut loc în perioada 11-30 martie 2017 și s-a desfășurat în trei etape: proba scrisă, susținerea discursurilor publice și simularea unui proces de judecată. La concurs s-au înscris circa 100 de tineri juriști, iar 6 cei mai buni dintre ei au ajuns în finală. Scopul organizării concursului este de a le demonstra tinerilor juriști că ei sunt solicitați pe această piață, că există persoane care sunt gata să le aprecieze intelectul și să-i ajute în a-și începe o carieră în Moldova.

În urma unei analize de conținut a mass-mediei cu privire la prima ediție a concursului, am constatat că atât în mass-media de limbă română, cât și în cea de limba rusă, materialele informative nu au pus în valoare compania organizatoare, iar în conținutul acestora a lipsit componenta de responsabilitate socială, care de fapt, stă la baza conceptului organizării unui astfel de concurs. În același timp, nu a fost acoperit mediatic întreg grupul-țintă al evenimentului: tinerii, profesioniștii din domeniul juridic, oamenii de afaceri și autoritățile. În acest context, am creat conceptul de promovare a Concursului Național al Tinerilor Juriști 2017 și am elaborat un plan de acțiuni, ce ar contribui la promovarea eficientă a concursului.

MK3_7682

Planul de acțiuni a inclus câteva instrumente de comunicare, printre care realizarea a 4 articole pentru media online. În cadrul campaniei de promovare, am organizat și realizat 2 interviuri cu directorul BULR, Ruslan Uskov, care au apărut pe newsmaker.ru («Офшор это, конечно, не преступление». Интервью с Русланом Усковым) şi unimedia.info. (Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti), iar post-eveniment, am pregătit un reportaj video și un articol despre etapa finală a concursului, publicate pe diez.md ((video) Au fost anunțați câștigătorii celei de-a doua ediții a Concursului Național al Tinerilor Juriști) și bizlaw.md (Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti şi-a desemnat învingătorii).

MK3_7839

Pentru aceste articole, Fabrica de imagine a elaborat și aprobat cu BULR întrebările pentru interviuri, a organizat o ședință foto cu Ruslan Uskov, a pregătit speakerii pentru interviuri, a lucrat pe teren cu echipa de filmare și a coordonat activitatea de plasare.

MK3_7560

Pe toată perioada concursului, Fabrica de imagine a administrat pagina de Facebook a companiei BULR și a elaborat content informațional pentru postările despre fiecare etapă a concursului.
Utilizând social media, de această dată pagina de Facebook a partenerului concursului, ELSA Moldova, am lansat o provocare pentru participanți, prin care aceștia au fost încurajați să înregistreze un spot video în care vor vorbi despre ce îi motivează să participe la Concursul Național al Tinerilor Juriști. Scopul spoturilor video a fost de a arăta că nu este suficient doar să ai cunoștințe în domeniul juridic, e nevoie să poți să te promovezi și să îți susții valoarea.

Ce mă motivează să particip la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti? Cîşlaru Corina, ASEM, anul IV

concusr

Pentru ultima, dar și cea mai importantă etapă a concursului – simularea unui proces de judecată, echipa noastră a asigurat coordonarea comunicării cu jurnaliștii, oferindu-le asistența necesară pentru realizarea materialelor, inclusiv accesul acestora la organizatori și participanți. De asemenea, Fabrica de imagine a asigurat documentarea foto a finalei concursului. Fotografiile au fost folosite atât pentru social media, cât și în comunicarea post-event.

MK3_7899

Post-eveniment, Fabrica de imagine a realizat un raport de monitorizare a aparițiilor media despre Concursul Național al Tinerilor Juriști, ceea ce a facilitat evaluarea impactului activităților de comunicare.

Apariții în mass-media despre Concursul Național al Tinerilor Juriști, ediția 2017:

Articol Bizlaw.md

Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti şi-a desemnat învingătorii

concursul jur1

Reportaj video Diez.md

(video) Au fost anunțați câștigătorii celei de-a doua ediții a Concursului Național al Tinerilor Juriști

concursul jur3

Articol Allmoldova.com

В Молдове прошел Национальный конкурс молодых юристов

concursul jur4

Interviu cu Ruslan Uskov – Unimedia.info

Interviu cu Ruslan Uskov: Dacă părinții nu ți-au cumpărat un post de judecător, participă și câștigă la Concursul Naţional al Tinerilor Jurişti 

concursul jur7

Interviu cu Ruslan Uskov – Newsmaker.md

«Офшор это, конечно, не преступление». Интервью с Русланом Усковым

concursul jur6