Fabrica de imagine contribuie la sporirea vizibilității „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, implementat de Fondului de Investiții Sociale din Moldova, prin intermediul căruia au fost renovate deja peste 800 de grădinițe din întreaga țară.

Una dintre instituțiile preșcolare care a beneficiat de reparație capitală din fondurile românești, după ce a stat închisă timp de 16 ani, este grădinița „Lăpușnița” din satul Cărpineni, raionul Hâncești.

1

Pe 1 martie reprezentanții FISM au efectuat o vizită de lucru la această grădinița. Întrucât vizita a avut loc în prima zi primăvară, Fabrica de imagine a gândit și a elaborat un concept creativ, astfel încât evenimentul să bucure copii și să fie interesant pentru mass-media.

Copii au avut parte de o experiență inedită, fiind implicați în diverse activități prin care au fost încurajați să cunoască simbolurile, obiceiurile și tradițiile de primăvară, printre care cea de a purta mărțișorul.

2

Astfel, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță le-a povestit copiilor legenda Mărțișorului, iar pentru că se apropie sărbătoarea internațională a mamelor, împreună cu Mircea Eșanu, directorul FISM, au ajutat copiii să confecționeze felicitări și să scrie urări pentru mamele lor. Ulterior, copiii au susținut un program artistic cu cântece și dansuri, iar la final aceștia au primit în dar câte un mărțișor, iar grădinița – o cameră video.

Fabrica de imagine a asigurat comunicarea cu mass-media atât înainte, în timpul și după eveniment. Fotograful echipei noastre a surprins cele mai frumoase momente ale părții festive, dar și cum arată grădinița după renovare.

Apariţii în mass-media despre evenimentul de la grădinița din Cărpineni:

Reportaj Pro TV

O cladire veche si parasita din Caripneni, Hancesti s-a transformat intr-o gradinita cu toate comoditatile pentru 42 de micuti. Totul datorita banilor oferiti de guvernul roman – VIDEO

 hh    

 

Reportaj TVR Moldova

Grădiniţa din satul Cărpineni, ridicată din ruine cu bani din România

 yyy

Reportaj Radio Chișinău

Daniel Ioniță: România dorește să investească în viitorul Republicii Moldova

jku

Articol Agora.md

A fost inaugurată grădinița „Lăpușnița” din localitatea Cărpineni, raionul Hâncești

jkk

Articol MoldNova.eu

„Lăpușnița”, încă o investiție sigură a României în Republica Moldova

 dgj