Pentru al treilea an consecutiv, compania de PR și comunicare strategică Fabrica de imagine a fost contractată de către Ministerul Educației pentru a organiza „Gala olimpicilor” – un eveniment care celebrează elevii talentaţi şi perseverenţi, care au capacităţi şi curaj să reprezinte onorabil Republica Moldova la olimpiadele internaţionale și regionale.

La ediţia din acest an a Galei Olimpicilor au fost premiaţi 29 de elevi şi 11 profesori. În 2015, elevii olimpici au adus acasă 31 de medalii, dintre care 2 de aur, 4 de argint şi 25 de bronz. De asemenea, olimpicii au luat 8 menţiuni şi un premiu III.

În anul 2015, lotul olimpic a reprezentat Moldova la olimpiadele internaţionale şi regionale din 13 ţări: Thailanda, Grecia, Serbia, Kazahstan, Bulgaria, Macedonia, Azerbaidjan, Armenia, India, Coreea de Sud, România, Danemarca şi Olanda. Disciplinele la care elevii noştri excelează sunt matematica, informatica, chimia, fizica, ştiinţele, limba franceză, biologia şi ecologia.

La evenimentul de premiere a olimpicilor a participat și ministrul Educației, Corina Fusu.

Fabrica de imagine a elaborat și tipărit diplomele pentru olimpici, fulare cu logo-ul evenimentului pentru elevi etc., a promovat și asigurat vizibilitatea evenimentului.

 

Apariţii în mass-media despre Gala Olimpicilor 2015 şi elevii olimpici:

PublicaTV: Moldova se poate mândri cu olimpicii săi. Ministerul Educaţiei le-a oferit premii pe măsură

1

 

RealitateaTV: Gala Olimpicilor 2015! Cunoaște-i pe elevii care au obținut medalii la olimpiade internaționale (VIDEO)

2

 

Emisiune la Canal 2: Tema săptămânii 20.12.2015

3

 

Diez.md: (video) „Gala Olimpicilor”: Elevii moldoveni au cucerit 31 de medalii în anul 2015

4

 

Privesc.eu: Gala olimpicilor 2015

5

Detalii despre Gala Olimpicilor din fiecare an, citiți la rubric Studii de caz: GALA OLIMPICILOR – EVENIMENT CARE CELEBREAZĂ INTELIGENŢA